sisäkkäiset lainausmerkit

By | 27 marraskuun, 2023

Sisäkkäiset lainausmerkit ovat kirjoituksessa käytettäviä merkkejä, jotka osoittavat, että tietty fraasi tai sana on lainattu toisesta lähteestä. Nämä merkit ovat välttämättömiä, kun lainataan suoraan toisen tekstin sanoja tai ilmaisuja, jotta lukija tietää, että kyseessä on lainaus eikä kirjoittajan oma teksti.

Sisäkkäiset lainausmerkit ovat osa lainausmerkkien käyttötapoja, ja niitä käytetään silloin, kun lainaus sisältää jo valmiiksi lainausmerkkejä. Esimerkiksi: ”Hän sanoi: ’Olin pettynyt'”, jossa sisempi lainausmerkki ilmaisee suoran puheen lainauksen ja ulompi lainausmerkki ilmaisee koko lainauksen olevan lainattu.

Sisäkkäiset lainausmerkit merkitään yleensä kahdella eri tavalla. Joissain lainausmerkkien käyttöjärjestelmissä käytetään erilaisia merkkejä (esim. ” ” ja ‘ ’), kun taas toisissa tapauksissa käytetään samoja merkkejä, mutta toinen lainausmerkki on tuplana (esim. ”” ja ”). Kumpikin tapa on hyväksytty käytäntö, mutta järjestelmän tulee olla yhdenmukainen koko tekstin ajan.

Sisäkkäiset lainausmerkit auttavat lukijaa hahmottamaan lainauksen rakennetta ja ymmärtämään, mikä osa tekstistä on alkuperäinen ja mikä lainattu. Ne myös auttavat välttämään sekaannuksia ja epäselvyyksiä siitä, kuka on kirjoittanut kyseisen ilmauksen tai mikä osa tekstistä on lainattu.

Yleinen käytäntö onkin, että sisäkkäisiä lainausmerkkejä käytetään aina silloin, kun lainaus sisältää toisen lainauksen. Tällä tavalla teksti pysyy selkeänä ja ymmärrettävänä kaikille lukijoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *