referaatti lainausmerkit

By | 18 marraskuun, 2023

Referaatti on lyhyt ja tiivistelmä artikkelista, kirjasta tai muusta tekstistä, joka sisältää alkuperäisen tekstin keskeiset asiat omilla sanoilla ilmaistuna. Referaatissa käytetään usein lainausmerkkejä viittaamaan suoraan alkuperäiseen tekstiin.

Lainausmerkit ovat tärkeä osa referaatin kirjoittamista, sillä ne osoittavat, että tietty tekstikohta on suora lainaus alkuperäisestä lähteestä. Lainausmerkkejä käytetään yleisesti myös kirjoittaessa suoria lainauksia esimerkiksi puheista, kirjoista tai artikkeleista.

Referaatin kirjoittamisessa on tärkeää, että lainausmerkit käytetään oikein ja niitä käytetään vain suorissa lainauksissa. Käytettäessä lainausmerkkejä referaatin kirjoittamisessa, on tärkeää, että teksti pysyy uskollisena alkuperäiselle lähteelle ja että referaatti on selkeä ja helposti ymmärrettävä.

Lainausmerkit ovat olennainen osa referaatin kirjoittamista, ja niiden oikeanlainen käyttö on tärkeää, jotta referaatti säilyy uskollisena alkuperäiselle tekstille. Lainausmerkit auttavat myös selvittämään, milloin teksti on suora lainaus ja milloin se on referoijan omaa tekstiä. Tämä auttaa lukijaa hahmottamaan, mikä osa tekstistä on suoraan alkuperäisestä lähteestä ja mikä osa on referaatin kirjoittajan omaa tiivistelmää.

Yhteenvetona voidaan todeta, että referaatin kirjoittamisessa lainausmerkit ovat tärkeä osa tekstiä, ja niitä käytetään merkitsemään suoria lainauksia alkuperäisestä lähteestä. Oikein käytettynä lainausmerkit auttavat tekemään referaatista selkeän ja uskollisen alkuperäiselle tekstille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *