miten kirjoittaa lainausmerkki näppäimistö

By | 24 syyskuun, 2023

Lainausmerkkien käyttö kirjoituksessa on tärkeää ja auttaa ilmaisemaan tarkoituksenmukaisesti erilaisia merkityksiä. Niitä käytetään muun muassa lainausten, sanontojen, leikin ja korostuksen merkkinä. Lainausmerkkien lisääminen tekstin sekaan voi kuitenkin aiheuttaa joihinkin kirjoittajiin hämmennystä, erityisesti jos heidän käytössään olevasta näppäimistöstä puuttuu erilliset lainausmerkki-näppäimet.

Onneksi on olemassa useita tapoja kirjoittaa lainausmerkit, vaikka omasta näppäimistöstä niitä ei suoraan löytyisi. Yksi yleinen tapa on käyttää näppäimistön ”toisio”-toimintoja, joka mahdollistaa lisämerkkien kirjoittamisen. Useimmissa käyttöjärjestelmissä toisio-toiminto saadaan aikaan painamalla ”Alt Gr” -näppäintä (oikea ”Alt”) yhdessä halutun merkin kanssa. Esimerkiksi Alt Gr + 2 -näppäinyhdistelmä antaa yleisimmin käytetyn lainausmerkin ”.

Toinen tapa on käyttää näppäimistön merkkieditoria. Tämä sovellus tarjoaa useita erilaisia ​​erikoismerkkejä, joita ei löydy standardinäppäimistöstä. Merkkieditori löytyy yleensä käyttöjärjestelmän asetuksista tai ohjelman asetuksista, ja sen avulla voi lisätä erilaisia ​​merkkejä kirjoitettavaan tekstiin. Lainausmerkit löytyvät yleensä erikoismerkkien tai välilehtien alta.

Kolmas vaihtoehto on käyttää ASCII-koodia lainausmerkin kirjoittamiseen. ASCII-koodit ovat numerokoodeja, jotka vastaavat erilaisia ​​merkkejä. Voit kirjoittaa ASCII-koodilla kirjalmellisesti mitä tahansa merkkejä pitämällä ”Alt” -näppäintä painettuna ja kirjoittamalla numeronäppäimillä koodin halutulle merkille. ASCII-koodi ylimmälle lainausmerkille (”) on esimerkiksi Alt + 0148. Näitä koodikomboja voi etsiä helposti verkosta, jolloin voi kopioida ja liittää niitä omaan tekstiin.

Viimeisenä vaihtoehtona voit myös käyttää erilaisia ​​merkkieditoriohjelmia, jotka tarjoavat erilaisia ​​erikoismerkkejä. Nämä ohjelmat asennetaan tietokoneelle ja niiden avulla voi lisätä merkkejä ja symboleja suoraan kirjoitettavaan tekstiin.

Vaikka lainausmerkkien kirjoittaminen näppäimistöltä ilman omia näppäimiä voi tuntua hankalalta, oikea menetelmä löytyy lähes aina. Yllä mainittujen vaihtoehtojen avulla voit lisätä lainausmerkkejä tekstiin saumattomasti, vaikka pystyisikin käyttämään vain rajoitettua määrää merkkejä suoraan näppäimistöltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *