mitä tarkoittaa lainausmerkeissä avokin kanssa

By | 3 lokakuun, 2023

Lainausmerkeissä käytetyn sanonnan ”avokissa” eli avoliitossa elämisessä viitataan parisuhteeseen, jossa kaksi henkilöä jakaa yhteisen asumisen ja usein myös muun elämän. Avopari elää yhdessä ilman avioliittoa tai rekisteröityä parisuhdetta.

Avoliitto on yleistynyt merkittävästi viime vuosikymmeninä, kun ihmisten ajattelu ja näkemykset parisuhteesta ovat muuttuneet. Perinteisten liittymistapojen vieroksuminen, taloudelliset syyt, henkilökohtaiset mieltymykset tai ennen avioliittoa tapahtunut yhteiselämä esimerkiksi vain kokeilumielessä ovat yleisiä syitä avoliiton valitsemiseen.

Avoparien määrä on kasvanut merkittävästi erityisesti länsimaissa. Monissa maissa on myös otettu käyttöön lainsäädäntöä, joka määrittelee avoparit ja heidän oikeutensa, kuten esimerkiksi avioliiton yleinen sopimusmalli. Näihin kuuluvat tavallisesti avoparille turvattu henkilökohtainen ja taloudellinen turva suhteessa toisiinsa.

Vaikka avoliitto tarjoaa monille ihmisille toimivan ratkaisun parisuhteeseen, siinä on myös omat haasteensa. Avoparin oikeudellinen asema ja oikeudet voivat vaihdella merkittävästi maasta toiseen, mikä voi aiheuttaa epävarmuutta ja käytännön ongelmia. Esimerkiksi avoliiton päätyttyä eroon ei välttämättä ole olemassa selkeitä sääntöjä omaisuuden jakamisesta tai lapsen huoltajuudesta.

Toisaalta monet avoparit eivät välttämättä välitä virallisen statuksen saamisesta ja haluavat säilyttää vapauden ja itsenäisyyden suhteessa toisiinsa. He näkevät avoliiton joustavana ja rennompana vaihtoehtona, jossa ei tarvitse esimerkiksi jakaa yhteistä omaisuutta tai sitoutua tiukkoihin avioliittolailla tarkoitettuihin velvollisuuksiin.

Kaiken kaikkiaan avoliitto on monille ihmisille kiinnostava ja houkutteleva vaihtoehto, joka tarjoaa mahdollisuuden luoda parisuhde oman vision mukaan. Lainausmerkeissä käytettynä termi ”avokissa” korostaa rennompaa ja epävirallisempaa suhtautumista kumppanuuteen verrattuna perinteiseen avioliittoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *