lainausmerkit tietokoneella

By | 16 heinäkuun, 2023

Lainausmerkit ovat tärkeä osa kirjoitettua kieltä, joka auttaa meitä ilmaisemaan ajatuksiamme ja siteeraamaan muiden ihmisten sanoja tai tekstejä. Tietokoneella kirjoittaessa lainausmerkkien käyttäminen voi joskus olla hieman haastavaa, mutta se on kuitenkin tärkeä taito oppia.

Lainausmerkit voidaan jakaa kahteen eri tyyppiin: kaksinkertaiset lainausmerkit (”) ja yksinkertaiset lainausmerkit (’). Kaksinkertaiset lainausmerkit ovat yleisimmin käytettyjä ja niitä käytetään useimmiten suorassa puheessa, sitaateissa ja lainauksissa. Yksinkertaisia lainausmerkkejä käytetään yleensä sisällä toisten lainausmerkkien sisällä.

Kun kirjoitat tietokoneella, voit käyttää lainausmerkkejä helposti painamalla näppäintä, jossa on lainausmerkkien kuva. Useimmissa näppäimistöissä kaksinkertaiset lainausmerkit sijaitsevat samalla näppäimellä numeron 2 kanssa ja yksinkertaiset lainausmerkit samalla näppäimellä numeron 7 kanssa. Voit painaa tätä näppäintä yhden tai kahden kerran saadaksesi halutut lainausmerkit.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että lainausmerkit tulee asettaa oikein. Kaksinkertaiset lainausmerkit aloitetaan painamalla kerran lainausmerkkien näppäintä ja lopetetaan painamalla sitä uudelleen. Yksinkertaiset lainausmerkit puolestaan aloitetaan painamalla lainausmerkkien näppäintä kerran ja lopetetaan painamalla sitä uudelleen.

Lainausmerkit ovat erityisen tärkeitä silloin, kun siteeraat toisten ihmisten sanoja tai kun haluat korostaa jotain tiettyä sanaa tai ilmausta. Ne auttavat myös erottamaan suoran puheen tai lainauksen tekstin muusta osasta. Joten muista käyttää lainausmerkkejä aina tarpeen mukaan kirjoittaessasi tietokoneella.

On myös hyvä huomata, että lainausmerkit voivat vaihdella eri kieli- ja typografisissa säännöissä. Esimerkiksi englanninkielisessä kieliopissa kaksinkertaiset lainausmerkit ovat yleisesti hyväksyttyjä, kun taas esimerkiksi ranskan kielessä käytetään yleensä kaksinkertaisten lainausmerkkien sijasta yksinkertaisia lainausmerkkejä. Tästä syystä on tärkeää olla tietoinen siitä, millaisia lainausmerkkejä kulloinkin tulisi käyttää.

Lainausmerkkien oikea käyttö on siis tärkeä osa kirjoittamista tietokoneella. Huolellisella käytöllä voit varmistaa, että viestiäsi lukiessaan muut ymmärtävät selvästi, mistä kohdasta tekstiäsi olet lainannut tai mitkä osat ovat suoraa puhetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *