lainausmerkit site kielitoimistonohjepankki.fi

By | 10 heinäkuun, 2023

Lainausmerkit ovat kirjoitetun tekstin tärkeä osa, joka auttaa meitä erottamaan lainaamamme sanat tai lauseet muusta tekstistä. Lainausmerkkien käyttöä säätelee suomen kielen normit ja säännöt, ja niitä löytyy runsaasti vinkkejä ja ohjeita Kielitoimiston ohjepankin verkkosivuilta, osoitteesta kielitoimistonohjepankki.fi.

Kielitoimiston ohjepankki on Suomen kielen asiantuntijoiden ylläpitämä tietokanta, johon on koottu kattavasti ohjeita suomen kielen käyttöön ja tyyliin liittyvistä asioista. Lainausmerkkien käyttö on yksi näistä aiheista, ja sivustolta löytyy runsaasti neuvoja ja esimerkkejä siitä, miten niitä tulisi käyttää oikein ja tehokkaasti.

Lainausmerkkien käyttöä voidaan pitää tärkeänä, sillä ne auttavat selventämään sitaattien alkuperää ja erottamaan ne kirjoittajan omasta tekstistä. Ne voivat myös olla hyödyllisiä painottaessa tai korostaessa tiettyjä sanoja tai lauseita. Kielitoimiston ohjepankki antaa esimerkkejä siitä, missä tilanteissa lainausmerkkejä käytetään ja miten ne sijoitetaan oikein lauseen sisällä.

Esimerkiksi, jos olet lainaamassa suoran sanan tai lauseen toiselta lähteeltä, se tulisi kirjoittaa lainausmerkkien sisään. Kielitoimiston ohjepankki opastaa myös, miten toimitaan, kun lainataan puhekieltä tai vierasta kieltä, ja miten eri sanoja tai ilmaisuja voidaan korostaa tai ironisoida lainausmerkkien avulla.

Lainausmerkkien väärinkäytöstä voi aiheutua sekaannusta tai väärinymmärryksiä lukijalle, joten niiden oikeaoppinen käyttö on tärkeää, erityisesti esimerkiksi tutkielmissa tai muussa akateemisessa kirjoittamisessa. Kielitoimiston ohjepankki.fi-sivuston avulla voi tarkistaa ja varmistaa, että käyttää lainausmerkkejä oikein ja ammattimaisesti.

Kokonaisuudessaan Kielitoimiston ohjepankki.fi tarjoaa kattavaa tietoa ja ohjeistusta suomen kielen käytöstä, mukaan lukien lainausmerkkien oikeasta käytöstä ja niiden merkityksestä. Sivusto on hyvä työkalu niin opiskelijoille, kirjoittajille kuin kaikille kielenkäytöstä kiinnostuneille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *