lainausmerkit kun lainaus jatkuu

By | 18 kesäkuun, 2023

Lainausmerkit ovat tärkeä osa kirjoitusta, ja ne auttavat lukijaa erottamaan suoran lainauksen muusta tekstistä. Tyypillisesti lainausmerkit käytetään silloin, kun kirjoitetaan jonkun toisen sanat tai ajatukset sellaisinaan.

Lainausmerkit ovat käytössä eri kieliä puhuvissa maissa, mutta niiden käyttö voi vaihdella hieman eri kielten välillä. Suomessa käytetään yleisesti lainausmerkkejä, jotka näyttävät tältä: ” ”. Eurooppalaisessa kirjoitustavassa käytetään usein myös niin sanottua typograafista lainausmerkkiä, joka on kooltaan suurempi ja näyttää tältä: ” ”. Kuinka pitkä lainaus voi olla, kun käytät lainausmerkkejä?

Lainausmerkkien käyttö on säännelty kirjoitussäännöissä, ja yksi tällainen sääntö koskee lainauksen pituutta. Yleisesti ottaen lainausmerkit asetetaan suoran lainauksen alkuun ja loppuun, ja lainauksen tulee olla sellainen, että sen voi esittää yhdessä kappaleessa. Jos lainaus on pidempi kuin yksi kappale, sen tulee olla sisennetty omaksi lohkonsa ja siinä käytetään usein toista merkintätapaa, kuten perinteistä pistetä ja viivaa.

Esimerkiksi:

Suora lainaus: ”Tämä on suora lainaus.”

Pidempi lainaus:

”Tämä on ensimmäisen kappaleen osa. Tässä on toisen kappaleen osa. Ja tässä kolmannen kappaleen osa. Lainaus jatkuu vielä useamman kappaleen ajan. Tämä on viimeinen kappale.”.

Lisäksi tulee huomioida, että finaalinen pilkku tai piste laitetaan lainausmerkkien jälkeen vain silloin, kun se kuuluu itse lainaukseen. Jos finaalinen pilkku tai piste menee koko tekstin loppuun, se laitetaan lainausmerkkien ulkopuolelle.

Esimerkki:

Suora lainaus loppuu pisteeseen: ”Tämä on suora lainaus.”.

Lainausta jatkuu: ”Tämä on ensimmäisen kappaleen osa. Tässä on toisen kappaleen osa. Ja tässä kolmannen kappaleen osa. Lainaus jatkuu vielä useamman kappaleen ajan. Tämä on viimeinen kappale.”

Yhteenvetona, lainausmerkit ovat tärkeä osa kirjoitusta ja niitä käytetään osoittamaan suoraa lainausta. Lainauksen tulee yleensä mahtua yhteen kappaleeseen, ja jos lainaus on pidempi, se tulee sisentää ja toteuttaa lohkona. Lainausmerkkien käytössä on myös muita sääntöjä, kuten finaalisen pilkun tai pisteen sijoittelu. Noudattamalla näitä ohjeita, voit käyttää lainausmerkkejä tehokkaasti ja selkeästi kirjoituksessasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *