lainausmerkit html

By | 5 kesäkuun, 2023

Lainausmerkit ovat tärkeä osa HTML-koodia, sillä ne auttavat erottelemaan tekstin eri osat ja ilmaisemaan, mihin kohtiin HTML-koodia sisältyvät merkkijonot kuuluvat. Lainausmerkkejä käytetään HTML-koodissa monissa eri yhteyksissä, joten niiden käyttöön kannattaa paneutua tarkemmin.

Lainausmerkit HTML-koodissa

HTML:ssä käytetään useita erilaisia lainausmerkkejä, jotka ovat kaikki tärkeitä eri yhteyksissä. Yleisimpiä lainausmerkkejä HTML:ssä ovat kaksoislainausmerkit (”) ja yksittäislainausmerkit (’). Kaksoislainausmerkkejä käytetään yleisimmin HTML-koodissa tekstin sisällä olevien attribuuttien arvojen määrittelyssä, kun taas yksittäislainausmerkkejä käytetään yleisimmin varsinaisen HTML-koodin sisällä olevien merkkijonojen merkitsemiseen.

Kaksoislainausmerkit

Kaksoislainausmerkit ovat yleisimpiä lainausmerkkejä HTML-koodissa, sillä niitä käytetään usein attribuuttien arvojen määrittelyssä. Esimerkiksi:

Tämä on esimerkkiparagrafi.

Attribuutti ”class” ja sen arvo ”esimerkki” on määritelty kaksoislainausmerkkien sisällä.

Yksittäislainausmerkit

Yksittäislainausmerkkejä käytetään yleisimmin varsinaisen HTML-koodin sisällä olevien merkkijonojen merkitsemiseen. Esimerkiksi:

Olen lukenut kirjan ’Harry Potter ja viisasten kivi’ vähintään kymmenen kertaa.

Yksittäislainausmerkit ovat merkittäviä tässä esimerkissä, sillä ne ilmaisevat tarkasti, mihin kohtiin merkkijono ’Harry Potter ja viisasten kivi’ alkaa ja päättyy.

Muita lainausmerkkejä

Lisäksi HTML:ssä käytetään muitakin lainausmerkkejä, kuten esimerkiksi kaarisulkeita (<>). Nämä ovat kuitenkin lähinnä erilaisia merkkejä kuin varsinaisia lainausmerkkejä, ja niiden käyttöä kannattaa opetella erikseen.

Yhteenveto

Lainausmerkit ovat tärkeä osa HTML-koodia, sillä niiden avulla voidaan ilmaista merkkijonojen paikkoja ja merkitä attribuuttien arvoja. Kaksoislainausmerkit ovat yleisimpiä lainausmerkkejä HTML-koodissa, kun taas yksittäislainausmerkkejä käytetään varsinaisen HTML-koodin sisällä. Muihin lainausmerkkeihin kannattaa tutustua erikseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *