lainausmerkit gradu

By | 3 kesäkuun, 2023

Lainausmerkit gradu – miten niitä käytetään oikein?

Gradu on vaativa akateeminen tutkielma, joka vaatii paljon työtä, tutkimusta ja paneutumista aiheeseen. Gradun tekeminen on pitkä prosessi, joka alkaa aiheen valinnasta ja päättyy lopulliseen työn hyväksymiseen. Gradun kirjoittamisessa on tärkeää kiinnittää huomiota erilaisten tekstissä käytettyjen merkintöjen käyttöön, kuten lainausmerkkeihin.

Lainausmerkit ovat yleinen tapa merkitä tekstissä oleva sitaatti tai lainattu lauseke. Lainausmerkkejä käytetään myös akateemisissa teksteissä, kuten graduissa, joissa siteerataan lähteitä ja käsitellään aiemman tutkimuksen tuloksia. Lainausmerkit ovat kuitenkin vain yksi osa oikein merkitystä lähteen käytöstä.

Lainausmerkit gradu -merkintöjen käytössä tulee huomioida seuraavat ohjeet:

1. Lainausmerkit käytetään tarkoituksena merkitä suoraan tekstistä lainattuja lauseita tai sitaatteja.

2. Lähdeviitteet tulee aina merkitä lainauksen yhteyteen, olipa kyseessä sitten sanatarkka lainaus tai vain lähteen käyttö.

3. Lainaukset tulee merkitä tarkasti siten, että lauseen alkuperäinen muoto säilyy.

4. Lainauksia pitää käyttää järkevästi ja harkiten, ja niitä tulee selittää ja analysoida sisällöllisesti.

5. Lainausmerkit tulee käyttää myös silloin, kun puhekieltä käytetään esimerkiksi haastattelutilanteessa.

Jos lainausmerkkien käytöstä on epävarmuutta, kannattaa ottaa yhteyttä omaan ohjaajaan tai tarkistaa yliopiston ohjeet niiden käytölle. Lainausmerkit gradussa ovat tärkeä osa lähteiden ja tekstissä käyttäytettävien ilmiöiden merkitsemistä, ja siksi niiden käyttöä tulee ottaa vakavasti.

Lainausmerkkien käyttöä voi myös harjoitella hyödyntämällä esimerkkilähdeteoksia sekä käyttämällä lähteitä akateemisessa kirjoittamisessa. Kun lainauksen merkitseminen on hallussa, on myös helpompaa kehittää akateemista kirjoittamistaitoa ja luoda luotettavia tutkimustuloksia ja raportteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *