lainausmerkit ascii

By | 29 toukokuun, 2023

Lainausmerkit ASCII – tärkeimmät merkit ohjelmointikielissä

ASCII (American Standard Code for Information Interchange) on yleisesti käytetty merkkikoodi, joka määrittelee merkit ja numerot, joita voidaan käyttää tietokoneiden kanssa tapahtuvassa tiedon lähettämisessä ja vastaanottamisessa. ASCII-merkkejä käytetään laajalti erilaisissa ohjelmointikielissä, kuten C: ssä, C ++: ssa, Pythonissa ja monissa muissa. Lainausmerkkien ASCII-merkit ovat yksi tärkeimmistä merkkit yhdistelmistä, jotka ohjelmoijan on tiedettävä.

Lainausmerkkien ASCII-merkit koostuvat kahdesta erillisestä merkistä, joita käytetään ilmaisemaan lausekkeiden reunuksia tietyissä ohjelmointikonteksteissa. Ne ovat ” (double quote) ja ’ (single quote). Double quote käytetään usein merkkijonojen ympäröintiin ohjelmissa, kun taas single quote ympäröi usein merkkijonoja vain silloin, kun ne ovat osa ohjelman sisällä olevaa tekstiä tai kommenttia.

Esimerkiksi, jos haluat määrittää merkkijonon ”Tervetuloa maailmaan!”, käytät double quote-merkkejä seuraavasti:

”`
string welcome_message = ”Tervetuloa maailmaan!”;
”`

Jos haluat käyttää single quote-merkkejä ohjelmassa, voit esimerkiksi kirjoittaa seuraavan lausekkeen:

”`
cout << 'Tämä on vain esimerkki' << endl; ``` Lainausmerkit ASCII-merkkeinä ovat tärkeitä myös siksi, että ne voivat olla osa lauseita tai sanoja etsittäessä tiedostojen sisältä tietynlaista kirjoitusmuotoa. Tällöin istunnon hallintaohjelma käyttää backslash (\) merkkiä osoittamaan, että seuraavana tuleva merkki on osa merkin muodostamaa merkkijonoa, ja että merkkiä ei pidä lukea itsenäisesti. Yllä olevaan esimerkkiin voi esimerkiksi lisätä backslashin, jotta esimerkkisanassa oleva single quote-merkki voidaan sisällyttää merkkijonoon: ``` cout << 'Tämä on vain esimerkki\'n sisällä' << endl; ``` ASCII-merkkikoodi sisältää useita muita merkkejä, jotka ovat tärkeitä ohjelmoinnissa, kuten puolipiste, pilkku, lainausmerkit, ja monet muut. Tämän vuoksi oli tärkeää tuntea lainausmerkkien ASCII-merkkijoukko ja sen käyttö ohjelmoinnissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *