kysymysmerkki lainausmerkkien sisällä

By | 21 toukokuun, 2023

Kysymysmerkki lainausmerkkien sisällä on yksi kieliopin ja lauseiden merkityksen korostamisen merkkitavuista. Se voi ilmetä eri tilanteissa, mutta sen käyttö on yleensä hyvin selvää.

Kysymysmerkkiä lainausmerkkien sisällä käytetään yleensä silloin, kun siteeraat toisen henkilön lausetta, joka on kysymys. Esimerkiksi käytät tätä käytäntöä, kun lainaat kirjailijan sananvalintoja, haastatteluja, tutkimuksia tai muita vastaavia tilanteita.

Kysymysmerkit lainausmerkkien sisällä saavat aikaan sen, että lainausmerkkien sisällä oleva kysymyslause muuttuu erottuvaksi lauseeksi. Tämä on erityisen käytännöllistä silloin, kun haluat erottaa lainatun lauseen omasta tekstistäsi, jotta se erottuisi selvästi.

Lisäksi kysymysmerkki lainausmerkkien sisällä voi olla käyttökelpoinen silloin, kun haluat korostaa kysymyksen tärkeyttä tai epäilyä sen nimenomaisen asian paikkansapitävyydestä.

On syytä mainita, että kysymysmerkin käyttö lainausmerkkien sisällä on hiukan erilainen verrattuna siihen, kuinka kysymysmerkkiä käytetään muussa kirjoituksessa. Kun kirjoitat koko kysymyksen lainausmerkkeihin, kysymysmerkki on aina lainausmerkkien ulkopuolella. Tämä on hyvä muistaa, jotta välttyy kielioppivirheiltä.

Kaiken kaikkiaan kysymysmerkki lainausmerkkien sisällä on erittäin käytännöllinen tapa korostaa toisen henkilön lausumaa. Se on kieliopillisesti korrekti ja auttaa lukijaa ymmärtämään, mitä olet lainannut ja mikä on omaa tekstiäsi. Aina kun lainaat jotakin, kysymysmerkki lainausmerkkien sisällä on hyvä tapa korostaa, kysymys silmiinpistävänä osana alkuperäistä lähdettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *