kuva lainausmerkki

By | 18 toukokuun, 2023

Kuva lainausmerkki – merkitys ja käyttö

Kuva lainausmerkki on merkki, jolla voidaan merkitä kuvan tai grafiikan yhteydessä käytettäviä lainauksia. Kuva lainausmerkki koostuu kahdesta yhdistetystä pilkusta (”), jotka sijoitetaan lainauksen alkuun ja loppuun.

Kuva lainausmerkkiä käytetään yleisimmin silloin, kun käytetään kuvaa tai grafiikkaa osana artikkelia, tekstiä tai viestiä. Lainausmerkit ilmaisevat, että kyseinen kuva tai grafiikka on lainattu toisesta lähteestä ja sen alkuperä tulee mainita. Lainausmerkkejä käytetään myös silloin, kun ilmaistaan jonkun henkilön esittämä kommentti tai mielipide kuvaan liittyen.

Esimerkki käytöstä:
”Tämä kaunis kuva on peräisin Pixabay-palvelusta, joka tarjoaa laajan valikoiman ilmaisia kuvia ja videoita käyttöön.”

Kuva lainausmerkki on tärkeä merkki, sillä se auttaa välttämään tekijänoikeusrikkomuksia ja osoittaa kunnioitusta alkuperäiselle tekijälle. Lisäksi se auttaa lukijaa hahmottamaan, mikä osa tekstistä on lainattua tai tarkoitettu kommentiksi.

On huomattava, että kuva lainausmerkkiä käytetään vain silloin, kun käytetään toisen henkilön tekemää kuvaa tai grafiikkaa. Jos haluat korostaa omaa tekstiäsi kuvan yhteydessä, käytä mieluummin kursiivia, lihavointia tai muita tekstin korostuskeinoja.

Kokonaisuudessaan kuva lainausmerkki on tärkeä merkki, joka auttaa välttämään tekijänoikeusrikkomuksia ja ilmaisee kunnioitusta alkuperäiselle tekijälle. Muistathan siis käyttää sitä aina tarvittaessa, kun käytät kuvia tai grafiikkaa osana tekstiäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *