kuinka lainata lausetta joka on jo lainausmerkeissä

By | 15 toukokuun, 2023

Lainauksia käytetään usein kirjoituksissa tai puheissa ilmaisemaan jonkin toisen henkilön sanomaa ajatusta tai kertomaan jostain tutkimuksesta tai teoksesta. Jos lainataan toisen henkilön sanomaa lausetta, joka on jo lainausmerkeissä, pitää olla tarkkana, jotta lainaus säilyy selkeänä ja selvänä lukijalle.

Yleisesti ottaen on parempi välttää lainaamasta lausetta, joka on jo lainausmerkeissä, sillä se voi aiheuttaa epäselvyyksiä. Jos lainataan lausetta, joka sisältää toisen henkilön lainauksen, pitää aina varmistaa, että lainausmerkit ovat selkeästi ilmaistu ja että tieto on tarkka.

Jos kuitenkin on tarpeen lainata lausetta, joka on jo lainausmerkeissä, on tärkeää käyttää jotain lainausmerkkien yläpuolella olevaa merkkiä kuten ”” tai ‘’’’. Tämä ilmaisee, että kyseessä on kirjoituksen sisällä oleva lainaus ja että se on lainaus toisesta lainauksesta.

Esimerkiksi:

“Kun Einstein sanoi, että ’aika on suhteellista’, hän tunnisti yhden kaikkein perustavimmista matemaattisista käsityksistä.”

Tässä tapauksessa lainausmerkkien yläpuolella oleva merkki ilmaisee, että kyseessä on Einsteinin lausuma lainaus – tieto ei ole kirjoittajan omaa keksintöä.

On myös tärkeää varmistaa, että alkuperäinen lainaus on peräisin asianmukaisesta lähteestä ja että sitä käytetään oikein kontekstissaan. Lainattaessa lainauksia toisista lainauksista on syytä olla erityisen tarkka, jotta tieto on tarkka ja oikein ilmaistu.

Kaiken kaikkiaan, jos tarvitset lainata lausumaa, joka on jo lainausmerkeissä, varmista, että käytät merkkiä osoittamaan, että se on lainaus toisesta lainauksesta. On myös tärkeää varmistaa, että alkuperäinen lainaus on asianmukaisesta lähteestä ja että se käytetään oikein kontekstissaan. Näin voit välttää epäselvyyksiä ja varmistaa, että kirjoituksesi on selkeä ja ymmärrettävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *