kimi raikkonen lainausmerkkeja

By | 11 toukokuun, 2023

Kimi Räikkönen on suomalainen autourheilun legenda, joka on saavuttanut urallaan merkittäviä saavutuksia. Hänet tunnetaan erityisesti häkellyttävästä kyvystään ajaa nopeasti ja taitavasti radoilla ympäri maailman.

Räikkönen on koko uransa ajan ollut tunnettu persoonallisesta tyylistään ja rennosta asenteestaan. Hän on armsaasti kutsunut itseään monella eri nimellä, kuten ”Iceman” tai ”Kimi-Matias Räikkönen”. Tämä on tehnyt hänestä fanien ja median suuren suosikin ympäri maailman.

Räikkönen nousi maailman tietoisuuteen voitettuaan Formula 1 -sarjan maailmanmestaruuden vuonna 2007 Ferrarin kuljettajana. Tästä saavutuksesta hän tuli ensimmäiseksi suomalaiseksi kuljettajaksi, joka oli voittanut Formula 1 -sarjan mestaruuden sitten Mika Häkkisen vuonna 1999.

Räikkönen ajoi Formula 1 -sarjaa vuosina 2001-2009, ennen kuin hän jätti sarjan siirtyäkseen rallin pariin. Hän palasi Formula 1 -sarjaan vuonna 2012, tällä kertaa Lotus-tallin kuljettajana. Räikkönen ajoi Lotus-tallille uskomattoman hienon kauden sekä vuonna 2012 että 2013, jotka molemmat päättyivät hänen uransa kaksi viimeistä voittoaan.

2014 Räikkönen palasi Ferrarin nimeenaja hän on edelleen yksi kaikkien aikojen suosituimmista kuljettajista. Hän on voittanut Formula 1 -sarjassa yhteensä 21 kilpailua ja saavuttanut 18 paalupaikkaa.

Räikkönen on tullut tunnetuksi myös hauskoista lausahduksistaan ja asenteestaan Formula 1 -sarjassa. Hän on usein ilmaissut mielipiteensä suoraan ja rehellisesti, mikä on tehnyt hänestä yhden sarjan suosituimmista kuljettajista.

Kaikista näistä syistä Kimi Räikkönen on edelleen yksi suomalaisten suosituimmista urheilijoista ja hän on jättänyt jäljen sekä Formula 1 -sarjaan että autourheilun historiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *