kandi teosten nimet kursivointi vai lainausmerkkeihin

By | 5 toukokuun, 2023

Opiskellessamme yliopistolla, jokainen meistä törmää aikanaan kandidaatintyön kirjoittamiseen. Tämä vaativa projekti vaatii paljon työtä, tutkimusta ja aikaa. Mutta yksi kysymys voi aiheuttaa päänvaivaa: pitäisikö kandin nimi kirjoittaa kursiivilla vai lainausmerkeillä?

Ensinnäkin on tärkeää huomata, että yliopistoilla voi olla erilaisia sääntöjä tästä asiasta. Jotkut yliopistot suosittelevat kandidaatintyön nimen kirjoittamista lainausmerkeillä, kun taas toiset suosivat kursivointia. On tärkeää tarkistaa oman yliopiston ohjeet ja seurata niitä, jotta kandin nimi kirjoitetaan oikein.

Jos yliopisto on jättänyt tämän kysymyksen avoimeksi, voi olla hyödyllistä pohtia, mikä olisi paras tapa kirjoittaa kandin nimi. Yleensä kursivointia pidetään virallisempana vaihtoehtona, ja siksi se voi olla sopivampi valinta akateemisissa teksteissä ja artikkeleissa. Toisaalta lainausmerkit ovat yleisempiä ja helppokäyttöisempiä, joten ne voivat olla parempi vaihtoehto puhekielisemmässä tai rennommassa tekstissä.

On myös tärkeää huomata, että kandin nimen kirjoittamisessa on muitakin sääntöjä. Usein ensimmäinen sana isolla kirjaimella on hyväksi todettu käytäntö, samoin kuin nimen säilyttäminen alkuperäisessä muodossaan (esim. englanninkielisen kandin nimi kirjoitetaan englanniksi). Joskus kandin nimi voi myös sisältää alaotsikon, joka voi olla kirjoitettu lainausmerkeillä.

Kaiken kaikkiaan on tärkeää muistaa, että kandin nimen kirjoittaminen ei ole vain tekninen yksityiskohta, vaan se on osa kandin kokonaisuutta ja tärkeä osa sen esittelyä ja arviointia. Siksi on tärkeää käyttää aikaa ja harkintaa siinä, miten kandin nimi kirjoitetaan, ja varmistaa, että se kirjoitetaan oikein ja yhtenäisesti ohjeiden mukaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *