kandi teosten nimet kursiiviin vai lainausmerkkeihin

By | 5 toukokuun, 2023

Tämä on hyvä aihe, sillä moni kandiopiskelija saattaa miettiä, miten hänen opinnäytetyönsä nimi tulisi kirjoittaa. Yksinkertainen vastaus on, että kandi teosten nimet kirjoitetaan lainausmerkkeihin.

Kandi teosten nimi on yleensä otsikko, joka kertoo, mistä työssä on kyse. Se ei kuitenkaan ole teoksen itsensä osa, joten se ei kuulu kursiiviin. Sen sijaan, kuten mainittu, se kirjoitetaan lainausmerkkeihin.

Lisäksi, jos kandi teoksen nimi sisältää muiden teosten nimiä, nämä nimet kirjoitetaan kursiiviin. Esimerkiksi, jos kandi teos kantaa nimeä ”Vaikutus J. D. Salingerin Catcher in the Ryen poikien käytökseen”, kirjoitettaisiin J. D. Salingerin Catcher in the Ryen kursiivilla ja koko lause lainausmerkkeihin.

On hyvä muistaa, että eri tieteenaloilla voi olla hieman erilaisia käytäntöjä teosten nimien kirjoittamisessa, joten tarkista aina oman alasi käytänteet.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kandi teosten nimet kirjoitetaan lainausmerkkeihin, kun taas muiden teosten nimet kirjoitetaan kursiivilla. Huomioi myös, että alan käytänteet voivat vaihdella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *