kaksinkertainen lainausmerkki

By | 3 toukokuun, 2023

Kaksinkertainen lainausmerkki on perinteinen tapa merkitä lainauksia englanninkielisissä teksteissä. Ne ovat yleisimmin käytettyä merkintätapaa lainattaessa puhetta tai kirjoitettua tekstiä suoraan lähteestä.

Kaksinkertaisten lainausmerkkien käyttö on yleistä myös silloin, kun esiintyy lausekkeita, jotka eivät ole kirjoittajan omia ajatuksia. Tämä voi olla esimerkiksi jokin sanonta tai tieteellinen termi, joka on tarpeen nimeää tekstin ymmärrettävyyden kohentamiseksi.

Vaikka kaksinkertaisia lainausmerkkejä käytetään enimmäkseen lainauksissa, niitä käytetään myös antamaan merkitys tietyille sanoille tai lausekkeille. Esimerkiksi, jos henkilö haluaa noukkia tietyt sanat tekstistä ja korostaa niitä, hän käyttää kaksinkertaisia lainausmerkkejä.

Kaksinkertaisilla lainausmerkeillä voi olla myös rooli eriyttämässä henkilökohtaisia ajatuksia tekstin sisällä. Tämä tapahtuu silloin, kun henkilö haluaa käyttää tiettyjä sanoja, jotka eivät ole lainauksia, mutta hän haluaa niiden erottuvan muusta tekstimassasta. Tällöin hänen on mahdollista erottaa sanat lainausmerkeillä.

Kaksinkertaiset lainausmerkit ovat erittäin tärkeitä oikeakielisessä kirjoittamisessa. Niiden tarkoituksena on merkitä selkeästi, mitkä ovat kirjoittajan omia sanoja ja mitkä ovat lainauksia. Tämä auttaa lukijaa ymmärtämään tekstin paremmin ja se on välttämätöntä myös plagioinnin torjumiseksi teksteissä.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että lainausmerkit sijoitetaan vain suoraan lainauksen ympärille. Jos kirjoittaja haluaa lainata pitkää lausetta tai useampaa kuin yhtä kappaleen mittaa, tällöin käytössä on niin sanottu blokkilainaus, joka eristetään tekstimassasta täysin. Tällöin lainausmerkkiä ei käytetä vaan lainaus eristetään omaksi osiokseen.

Kaiken kaikkiaan kaksinkertaiset lainausmerkit ovat yksinkertainen, mutta tärkeä elementti kirjoittamisessa, joka auttaa merkitsemään lainaukset selkeästi ja helpottaa tekstin lukemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *