java lainausmerkit lainausmerkkien sisällä

By | 30 huhtikuun, 2023

Java-ohjelmointikielellä voi käsitellä tekstiä ja merkkijonoja monin eri tavoin. Yksi tärkeä osa merkkijonojen käsittelyä on lainausmerkkien käyttö. Lainausmerkkien käyttö voi olla haastavaa, sillä ne voivat olla osa merkkijonoa tai niitä voi käyttää merkkijonon ympärillä.

Java-ohjelmointikielessä voi käyttää kahta erilaista lainausmerkkisymbolia: yksittäisiä lainausmerkkejä (’) ja kaksinkertaisia lainausmerkkejä (”). Yksittäisiä lainausmerkkejä käytetään yleensä yksittäisten merkkien esittämiseen, kun taas kaksinkertaisia lainausmerkkejä käytetään merkkijonojen esittämiseen.

Jos haluat käyttää lainausmerkkiä merkkijonossa, sinun täytyy käyttää kääntöviivaa (\) ennen lainausmerkkiä. Tämä tehdään, jotta Java ymmärtäisi, että kyseessä on merkkijonon osa, eikä merkkijono lopu lainausmerkkiin.

Esimerkiksi, jos haluat tallentaa merkkijonon ”Hello, world” muuttujaan, oikea muotoilu olisi seuraava:

String helloWorld = ”Hello, world”;

Tämä ilmaisee Java-kielelle, että merkkijonon aloitus on kaksinkertaisen lainausmerkin takana ja sen lopetus on myös kaksinkertaisen lainausmerkin takana.

Kun käytettään yksittäisiä lainausmerkkejä merkkijonossa, käytä kääntöviivaa samalla tavalla. Esimerkiksi, jos haluat tallentaa merkkijonon ”It’s a beautiful day”, oikea muotoilu olisi seuraava:

String beautifulDay = ”It\’s a beautiful day”;

Ilman kääntöviivan käyttöä Java olettaa, että lainausmerkin jälkeen merkkijono on loppunut, ja antaisi virheilmoituksen.

Kun käytetään Java:ssa lainausmerkkejä laskutoimituksessa, kuten esimerkiksi merkkijonojen yhdistämisessä, on tärkeää kiinnittää huomiota lainausmerkkien käyttöön. Seuraava esimerkki osoittaa, miten merkkijonot ”Hello” ja ”world” voidaan yhdistää yhteen merkkijonoon:

String hello = ”Hello”;
String world = ”world”;
String helloWorld = hello + ”, ” + world + ”!”;

Huomaa, että lainausmerkit on asetettu laskutoimituksen ympärille tarvittaessa. Tämä varmistaa, että Java ymmärtää, että kyseessä on merkkijonojen yhdistäminen. Ilman lainausmerkkejä, Java yrittäisi käsitellä ”hello” ja ”world” muuttujia muuttujan nimenä ja antaisi virheilmoituksen.

Lopuksi, Java-ohjelmointikielessä lainausmerkkien käyttö voi olla haastavaa, mutta tärkeää merkkijonojen käsittelyssä. Muista käyttää kääntöviivaa ennen lainausmerkkiä merkkijonoissa, ja ympäröi merkkijonot lainausmerkeillä muuttujien yhdistämisessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *