japanese lainausmerkit

By | 30 huhtikuun, 2023

Japani on yksi harvoista maista maailmassa, jossa käytetään omia lainausmerkkejä. Näitä erikoisia merkkejä kutsutaan nimellä ”kakko” eli ”kulma”. Japanin kielessä käytetään kahta erilaista kakko-lainausmerkkiä, joista toinen näyttää avoimelta kulmalta ja toinen suljetulta kulmalta.

Kakko-lainausmerkkejä käytetään Japanissa monissa eri yhteyksissä, kuten kirjoituksessa, sanomalehdissä, mainoksissa ja kirjoissa. Lainausmerkit osoittavat selvästi, mitkä osat lauseesta ovat suoria lainauksia ja mikä on omaa tekstiä.

Avoimia kulmalainausmerkkejä käytetään yleensä silloin, kun tekstissä on välimerkki, kuten piste tai pilkku, ennen lainausta. Suljettuja kulmalainausmerkkejä käytetään puolestaan silloin, kun välimerkki on lauseen lopussa.

Japanin kielessä on myös muita erikoismerkkejä, jotka liittyvät lainausten käyttöön. Esimerkiksi tähdenmuotoiset merkit käytetään silloin, kun halutaan kertoa, että tekstissä on kaksi eri henkilöä, jotka puhuvat vuorotellen. Tällaiset merkit ovat usein tarpeen esimerkiksi tarinoissa ja näytelmissä.

Toinen mielenkiintoinen seikka on, että japanilaisilla on tapana käyttää lainausmerkkejä myös silloin, kun he haluavat korostaa erityisesti jotain sanaa. Tällaisessa tapauksessa lainausmerkkiä käytetään yleensä vain yhden sanan ympärillä, esimerkiksi ”Tämä oli erittäin ”hyvä” elokuva.”

Japanese lainausmerkkien käyttöön liittyy siis monia erityispiirteitä, jotka ovat vieraita monille muille kielille. Kakko-merkit ovat kuitenkin tärkeä osa japanilaista kulttuuria ja kirjoitusta, ja niiden käyttö on tärkeää, jotta teksti olisi selkeää ja ymmärrettävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *