html lainausmerkit

By | 26 huhtikuun, 2023

HTML-koodin kirjoittamisessa on tärkeää käyttää oikein lainausmerkkejä, jotta selain osaa tulkita koodin oikein. Lainausmerkkejä käytetään yleensä merkitsemään arvoja tagien atribuuteille tai kirjoittamaan tekstisisältöä. HTML-koodissa käytetään kahta erilaista lainausmerkkejä: tavallisia ja kaksoislainausmerkkejä.

Tavallisia lainausmerkkejä käytetään yleensä attribuuttien arvoille, kun arvo sisältää välilyöntejä. Esimerkiksi, jos halutaan korostaa tietyn sanan ympärillä olevaa tekstiä, voidaan käyttää strong-tagia seuraavasti:

”Tämä sana on korostettu.”

Huomaa, että lainausmerkit ovat tarpeen tekstin ympärillä olevassa arvossa, koska arvossa on välilyöntejä.

Kaksoislainausmerkkejä käytetään yleensä kaikkialla muualla, missä lainausmerkkejä tarvitaan, esimerkiksi tekstisisällössä tai attribuuttien arvossa ilman välilyöntejä. Esimerkiksi, jos halutaan lisätä kuvan, joka on tallennettu samassa kansiossa HTML-tiedoston kanssa, voidaan käyttää seuraavaa koodia:

Kuva

Huomaa, että kaksoislainausmerkit ovat tarpeen kaikkien attribuuttien arvojen ympärillä.

On tärkeää huomata, että html-koodia kirjoittaessa käytössä oleva lainausmerkkien tyyppi tulee olla johdonmukainen koko koodin ajan. Eli ei ole hyväksyttävää käyttää tavallisia lainausmerkkejä yhdessä tagissa ja kaksoislainausmerkkejä toisessa. Tämä voi johtaa virheisiin koodin tulkinnassa.

Lainausmerkkien käyttö on tärkeä osa HTML-koodin kirjoittamista, ja oikein käytettyinä ne takaavat koodin oikean tulkinnan. On tärkeää muistaa käyttää oikeantyyppisiä lainausmerkkejä oikeissa paikoissa ja pysyä johdonmukaisena koodia kirjoitettaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *