erilaiset lainausmerkit

By | 21 huhtikuun, 2023

Lainausmerkit ovat tärkeä osa kirjoitusta ja niitä käytetään ilmaisemaan lainauksia, erityisesti puhuttua tai kirjoitettua puhetta. Lainausmerkkejä käytetään myös korostamaan sanojen merkitystä tai viittaamaan sanan käyttöön sanan itsensä sijaan. Tässä artikkelissa tarkastellaan erilaisia ​​lainausmerkkejä ja miten ne eroavat toisistaan.

1. Kaksinkertaiset lainausmerkit (“”)

Kaksinkertaiset lainausmerkit ovat yleisimmin käytettyjä merkkejä, kun lainataan puhuttua tai kirjoitettua tekstiä. Kun kirjoitetaan keskustelua tai siteerataan lauseke, käytetään kaksinkertaisia ​​lainausmerkkejä. Esimerkiksi:

”Olen menossa kahville”, sanoi Tomi.

Kaksinkertaiset lainausmerkit voivat myös korostaa joitain sanoja lauseessa, esimerkiksi:

Minun oli pakko ”kävellä” töihin tänään, koska autoni ei käynnistynyt.

Huomaa, että jos lauseessa on lainausmerkkejä, joissa on toinen lainausmerkki, niin niitä käytetään eri tavalla. Tällöin kaksinkertaiset lainausmerkit korvataan yleensä yksinkertaisilla lainausmerkeillä.

2. Yksinkertaiset lainausmerkit (‘’)

Yksinkertaisia ​​lainausmerkkejä käytetään yleensä englannin kielen sisällä, kun siteerataan toisia lainauksia, kun se on jo lainattu kahdella lainausmerkillä. Esimerkiksi:

”Vain niin tiedoksi”, sanoi Tomi, ”sisko sanoi: ’En aio tavoitella sinua, mutta olla varovainen’.”

3. Kursiiviset lainausmerkit (< >)

Kursiivisia lainausmerkkejä käytetään usein lainausmerkkien sijasta, kun sitaatti on pitkä tai tarvitsee erottaa tekstistä. Esimerkiksi:

4. Guillemet-merkit (» «)

Guillemet-merkit ovat eräänlaisia ​​lainausmerkkejä, joita käytetään useimmiten ranskalaisessa kirjoituksessa. Ne ovat samanlaiset kuin kupla- ja pulla-merkit, mutta ne ovat suurempia ja ovat suunniteltu sitaatteja varten. Esimerkiksi:

»Tu es ma raison de vivre, Anna», sanoi Pierre.

5. Huutomerkki lainausmerkissä

Jos lauseessa on huutomerkki, se asetetaan kaksinkertaisten lainausmerkkien väliin, kuten tässä esimerkissä:

”Minulla ei ole aikaa tähän!” hän huusi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että lainausmerkkien käyttö on tärkeä osa kirjoitusta. On tärkeää tietää, milloin käyttää kaksinkertaisia ​​tai yksinkertaisia ​​lainausmerkkejä. Joskus on myös tarpeen käyttää kursivoituja tai guillemet-merkkejä, jotta lainausmerkit olisivat paremmin erottuvia tekstistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *